Onko parempaa paikkaa Tupasvilla-huivin kuvaamiseen.

1635744.jpg

Idea huivin mallista alkoi täältä, läheiseltä suolta. Jo saadessani tuon virolaisen villalangan ensi kertaa käteeni, huiville syntyi nimi: Tupasvilla.  Tupasvillan sukunimi Eriophorum on kreikkaa ja tarkoittaa villankantajaa. Tupasvilla on kevyempää kuin villa, mutta nimensä mukaisesti se kantaa villaa. Kuva olkoon todisteena.

1635749.jpg

Uskallan mainita huivin omaksi mallikseni. Vaikutteita olen varmaan saanut lukuisista eri lehdistä ja malleista, joita olen muutaman (3-4) vuosikymmenen aikana selaillut. Jokuhan on varmaan ammoisina aikoina keksinyt yhdistää silmukoita eri kuvioiksi.
Luultavasti huiskinut ja säheltänyt tikkujen (oisivatkohan olleet luusta) kanssa, niinkuin mekin nyt teemme. Minä ainakin luen itseni sellaisiin säheltäjä-ihmisiin, koska minun neuleeni  muotoutuvat malliinsa neulottaessa, silmukka silmukalta. Seuraavasta kuviosta tulee taas sellainen, mikä sopii silmukkamääriin ja joskus jopa jo valmiina olevan kuvion  jatkoksi.

1635754.jpg

Mielestäni jokainen käsityö on ainutlaatuinen, tekijänsä näköinen. Koska kahta samanlaista käsialaa ei varmaan ole. Jos on, niin silloinhan tekijöitä voitaisiin kutsua roboteiksi. Minä ainakin suon kaikille käsillään tekijöille sen kunnian, että he voivat kutsua luomustaan omaksi suunnitelmakseen.
Ja anteeksi, jos olen sohaissut ja säheltänyt tikuillani(tässä ajassa metalliset addit)
väärässä lankaläjässä. Ja jos joku on jo neulonut tällaisen Tupasvillan, niin toivoisin kernaasti hänen hihkaisevan oman mallinsa perään. Korjataan sitten asia.

1635752.jpg

Löytyihän sieltä suolta muutama hillankukkakin. Eivät taida päätyä marjoiksi asti, oli sen verran kova tuuli. Taitavat mennä "marjat" tuulen mukana.

1635757.jpg

Seuraavaksi taidan alkaa Hilla-langan "metsästykseen". Ei vaineskaan, ensin pitää saada nuo vuoroaan huutavat virolaiset huiveiksi. Mallit on vain vielä "ulos tulematta".

Tulikohan tästä sepustuksesta liikaa kantaa ottava. SORRY vaan, that`s life.

Hyvää loppupäivää toivottelee Irina