Meillä oli tänään taas yhdenlainen toimintapäivä. Piukun ja mun hommat alkoi puolen päivän maissa Piukun tulistelupaikalla. Tämmönen "pöhinäpönttö" ladattiin täyteen tavaraa:

1585405.jpg

Raakapoltetut esineet laitettiin ritilän päälle (ja laidoille pieniä roikkumaan) ja pienillä tulilla annettiin savustua. Pöntön kansi jätettiin reilusti raolleen, jotta ilma pääsisi pönttöön.

Tunnin päästä savustuksesta esineet oli tällaisia oranssinruskeita :

1585416.jpg

Valmiit esineet parin tunnin savustuksen jälkeen. (Piukku laittoi kuppinsa vielä savustumaan, koska halusi niistä tosi mustia.

1585417.jpg

Tuossa on mun pari tuikkukuppia, dreijattu purkki, pöllö ja donitseja. Piukun kupit tuolla takana. Tosi hyvän värisiä tuli meän mielestä noista.

Tässä savustuksen alkuvaiheissa tapahtui jos mitä.. Minä laitoin meän Ellin flexin kiinni naapurien peräkärryyn. No sitten touhussani juoksin savustuspaikalle ja hups vaan, tietty kompastuin omaan viritykseeni. Kauheella kaarella lensin sorakkoon. Onneksi kamera säilyi ehjänä. Sitä se teettää kun on niin kiire joka paikkaan.. Sillä seuraava projekti jo ootti (meän iskä piti päästää lasten luota leikkimökin tekoon):

1585419.jpg

Meän talojen välillä on tämmönen kiva pikkupolku. Sen reunalle, talojen väliin lasten riemuksi isännät alkaa tässä rakentaan leikkimökkiä, joka tilattiin meän isännän kaverin firman kautta.

Vaihekuvia rakennuksen edistymisestä:

1585421.jpg

1585423.jpg

1585425.jpg


Nuo pyöristetyt paneelit on musta tosi nätit. Jotenki hirsipinnan näköinen tulee tuosta.. Tuo ikkunan alla oleva kolmionmallinen koristepala kääntyi vielä yläpuolelle, kun ei se noin päin kai ollut ihan oikein.

Mökistä tuli kyllä ihana. Kuvaa en nyt valmiista ehtinyt ottamaan, kun nuorin mökin omistaja suuttui mulle totaalisesti, kun meän piti lähteä sisälle, hän kun on just lääkekuurilla korvatulehduksen takia. No kohta päästään mökkiin leikkimään kun kesälomat alkaa.. Laitan sitten uusia kuvia toivottavasti jo maalatusta ja pellitetystä mökistä.

                                   
Minä tein noista savustetuista donitseista tämmöisiä koruja:

1585432.jpg


Vahattuun puuvillanauhaan solmin nuo donitsit. Tuli musta tosi nätti. Ja näitä tulee....
Laitoin jo yhden korun myyntiin tänne.