Tänään sain postin tuomana tämän Käsityön pikkujättiläisen. Ihastuin tuohon teokseen jo toista vuotta sitten. Lainasin sen silloin kirjastosta. Muistaakseni tuli silloin kaukolainana jostain. Meillä kun tuo kirjaston valikoima on kuitenkin aika rajallinen!

Ihanan paksu kirja ja kuvat ovat hurjan kauniita.

Tämä ihanuus tuli kylkiäisenä, kun tilasin Suuri Käsityölehden. Aikoinaan jo 70-luvulta asti tilasin tuota lehteä varmaan 25 vuotta (ja kaikki ovat tallessa). Sitten jotenkin kyllästyin siihen. Aina silloin tällöin olen sitä kuitenkin ostanut tai kirjastosta lainaillutNyt oli niin hyvä syötti, että tuo lehti tarttui mukaan! Ja mielenkiinnolla seuraan, miten päätoimittajan muutos näkyy lehden sisällössä!

Onhan tuossa kirjassa myös nostalgiaa (vain 15 vuoden takaa)!

Tällaisia neuleita sitä tikuteltiin 90-luvulla! Kaisla-Kerttu Lehtovaaran Kylä-neule. Luigi neuloi tuollaisen silloin itselleen (alle 20v. taisi silloin olla). Nuo lankapaketit ohjeineen olivat silloin myynnissä. Yritin muistella tuon paketin hintaa, olikohan se 240mk (aika ennen euroja) tai yli 400mk. (kun ei muista,niin ei muista!!!). Näkyy vielä olevan noita samoja paketteja myynnissä Pirkanmaan Kotityössä. Hinta on nyt yli 100 euroa.

Itse tikuttelin Piukulle Sirkka Könösen Pihapuu-neuleen (tummasävyisen). Sekin näkyy vielä olevan valikoimissa! Ajattoman kauniita malleja molemmat!

Vielä on vuorokauden verran aikaa osallistua tuohon arvontaan. Käykääpä kurkkaamassa!

Illanjatkoja toivottaa Irina