kirjottelee. Jotenki juolahti mieleen yks juttu. Naureskelin tossa itekseni ku muistelin sitä. Vuodenaika on kyllä nyt ihan väärä ja muutenkaan en ymmärrä, et mistä se yhtäkkiä muistu mieleen. Tätä ei oo pakko lukea, tää on yks marjastusjuttu.
No, laitan ekaks kuvan. Tää kuva on eri reissulta, mut samalta suolta. Ja tässä välissä taas Katjalle terkkuja, monesti ollaan oltu tuolla yhdessä poimimassa hilloja (siis lakkoja, mut me poimitaan aina hilloja).
1257482.jpg
Irina ja Hemppa hillasuolla.

Irinan kans lähettiin hillaan. Ensin polkupyörällä about kilsa, sitten polkua pitkin mettän poikki ja sit suota pitkin jonkin verran. Ei kauheen pitkä matka, ehkä yhteensä n. pari kilsaa. Ilma oli kaunis, aurinko paisto, tais olla ilta-aurinko. Sääskiä oli varmaan, en muista enää.
Sitten piti hypätä sellasen suo-ojan yli. Ei ylitsepääsemättömän leveä, mut reunat upotti ja piti hypätä nopeaan, ettei jo uppoa siihen reunaan. Tais Irina loikasta ensin. Onnistu epä. Räiskähti vyötäröä myöten siihen ojan ulommaiseen reunaan. Ensin oli ihan hiljasta ja mä ehin rääkästä sille, et nouse nyt h....tissä ylös sieltä ojasta. Sitten alko kuuluun kauhee noituminen ku Irina konttas sieltä ojasta siihen hillasuolle ja sitten lensi ämpäri vitikkoon, että soi. Mulla nauratti se noituminen niin älyttömästi ja se et yks oli ku ampiainen pahalla päällä. Siinä se noitu, et nyt pitää lähteä housutki vaihtaan ja sitä ja tätä. Yritin, et kyllä ne kesä kuivaa, mut se otti ämpärin sieltä vitikosta ja lähti viuhtoon kotiapäin. Sillä aikaa ku Irina oli vaatteita vaihtamassa, mä hörötin ja räkätin vuorotellen yksin siellä hillasuolla. Jotenki se oli niin koomista ku yks vaahtos aivan hirveesti, kai sillä harmitti ku meni hyvää hillanpoimimisaikaa hukkaan ku piti lähteä vaatteita vaihtaan keskenkaiken.
Sitten se jonku ajan päästä tuli takasin suolle kuivat housut jalassa ja hillojen poiminen jatku. En muista, et kuinka paljon saatiin niitä hilloja poimittua. Mut se tais olla se kesä joku vuosi sitten ku hilloja oli tosi paljon. Taitaa olla pakasteessa vieläkin sen kesän hilloja. Et tällästä. Jos jaksoit tänne asti lukea, niin kiitos. Mut tää oli oikeesti hauska tapaus, naurattaa vieläkin.  :o)
1257484.jpg
Hilloja...

Kutomarintamalla en oo tänään saanu aikaseksi juuri mitään, yks vaaleenruskee pipo tuolla oottaa huovutusta. Tummanruskeeta aattelin tehä seuraavaksi. Hempan kans käytiin tänään  kaupungissa, opintokorttia kävin mettästään vanhasta koulusta. Onneksi se löyty. Aikans rauhallinen päivä, ei mitään oikein oo tapahtunu. Jaha, nuoriso tuli riekkuun tohon, joten tähän tais loppua se rauhallisuus. Tarvii kuulemma just nyt heti hakea teippiä.
-Piukku-