Savi on saanut taas uusia muotoja kahdessa "touhutorpassa"! Toisinaan savenmäskääjäsisarukset ovat eri torpassa ja välillä samassa. Kuten eilen, kun siellä pistäydyin.

Ja on siellä installaatioitakin tehty! Piukun ja Luigin kouluhommiin kuuluu myös sellaisen teko. Minua valistettiin, että installaatio on sellainen hetken kestävä taideteos! Uskoinhan minä sen, kun näin tämän.

Luigi puhalsi saippuakuplia. Sen minä ymmärrän, että kupla on pyöreä, mutta tuo kuutio noiden pyöreiden kuplien sisällä !!! Ja pillillä Luigi sai tuon savun sen sisään.

DSC01625.jpg

 

Hyvin sai Piukku tuon touhun tallennettua kuviin. Luigi muuten puhalteli noita samanlaisia saippuakuplia nuorempana. Silloin ei kyllä tainnut tuota savua olla mukana. Huonosti muuten erottuisikin tuo keskellä oleva kuutio ilman savua! Ihme juttu, minulta jäis tekemättä!

Piukun tuotoksia on nämä keramiikkanapit.

Piukun tuoteseloste:

Korkeanpolton savesta, käsintehdyt keramiikkanapit. Käyneet läpi raakapolton, jonka jälkeen olen käsitellyt napit patinalla ja polttanut vielä 1250 asteessa, eli napit ovat kovaa, kestävää keramiikkaa.
Kestävät esim. vaatteessa käsinpesun. Kaunis, rustiikkinen pinta ja oranssin-ruskea väri. Nappien halkaisija on n. 2,5 cm.

Minäkin sain taas yhden uuden "uunista tulleen".

Nimeä tämä tulokas ei ole vielä saanut. Ehdotuksia on kyllä useampia, mutta valinta on vielä kesken.

Tykkään tuosta lasituksesta, kivan läikikäs. Näitä "keränkavereita" ovat Piukku ja Luigi dreijanneet ja polttaneet ja lasittaneet ja taas polttaneet useampia erilaisia ja eri lasituksilla.

Kiva näitä tulokkaita on "koekäyttää"! Ja kiva, kun ne jäävät aina minun luokse asumaan. Sytomyssyn alkua on tuossa tekeillä. Nyt kylläkin jo valmis myssy (se kuudes).

Mukavaa loppuiltaa ja hyvää alkavaa viikkoa toivottaa Irina.