Muutama kuva koulurintamalta. Eli jotain on tullut uunista ulos. No, tänään ei malttanut lähteä kotiin ajelemaan, ennen kuin uuni saatiin auki. Luigin kans juostiin puoli päivää vuorotellen uunin boforeita kattomassa. Yllättävän hitaasti ne laski. Meillä oli lasituspoltossa koepaloja ja kauhee into oli päästä kattoon et minkälaisia lasitteet sitten loppujen lopuksi oli. Ihan hienoilta näytti, sen mitä ehittiin niitä kurkkia. Mut tämmösiä tuli uunista kans:
1477466.jpg
 Testasin näihin ihan summassa niitä samoja lasitteita, mitä lasitekokeeseen käytettiin. Nuo tummemmat mun mielestä on onnistuneempia kun noi vaaleat.
1477462.jpg      
Tässä kiekurat on raakapoltettuna ilman lasitteita.
1477459.jpg   
Ja tässä sekalainen seurakunta lasitteita ja värkkejä. Yks koulupäivä saatiin kulumaan pelkästään lasittamiseen, lasitteet tehtiin about pari-kolme viikkoa aikasemmin -ja kuinka ollakkaan, ne oli jämähtäny ja kilahtanu purkkejen pohjiin aikasen kovasti, joten siinä sekottelussa ja sihdin läpi laskemisessa meni yllättävästi aikaa. Mut päivä meni taas yllättävän nopeasti, niinku yleensä tuolla aina.
Luigi sai tänään jo valettua laatalleen muotin. Mulla vaan jukerrus ja kaiverrus vielä jatkuu...se on niin pikkutarkkaa ja hidasta hommaa, ja siinä jos missä tarvii kärsivällisyyttä. Ihme kumma, mullakin jopa on sitä siinä hommassa riittäny, vaikkakin eka laatta oli alunperin jo liian ohut, joten meni kokonaan uusiksi. Mutta tää mun laattaversio kakkonen on selvästi parempi ja olen yrittäny sitä varovasti työstää, ettei menin häneksi ja saisin joskus muotin tehtyä.
Huomenna suunnataan akkaporukalla käsityömessuille, joten mielenkiintoinen päivä odotettavissa.

Joten, Rentouttavaa viikonloppua, toivotteleepi -Piukku-