Tilasin jo monta viikkoa sitten huutonetistä kool-aid -värijauheita / mehuja. Aikomus on ollu kokeilla koolausta. Nyt en enää malttanut oottaa, vaan aloin kokeilemaan. Kaivoin kaks joutilasta kattilaa, yhden lasivuoan ja puulastan, jolla pystyy nostelemaan kuumia lankoja.  (Nyt se Irina siellä lukee tätä ja aattelee, että no nyt se meni mäskäämään ne värit ite..) ..Ku oli tarkotus yhessä kokeilla tota värjäystä.. Sori, meni kaikki miinankarvalangat ihan pilalle...Ihan tuli kikkuroita lankoja ja tosi rumia värejä... Voi voi.( Kun Irina on monta vuotta säästäny kehrättyjä luonnonvalkoisia lampaanvilloja ja toi ne nyt meille, että kokeillaan tota koolausta.)

 Mutta eipä hätiä mitiä. Minäpä löysinki omia, vissiin nallelankoja , jotka on purettu ja pesty. Ja värjäsin niitä väreillä mandarine tangerine ja lemon-lime. Ja tsadaa, tämmöisiä keväisiä värejä sain aikaseksi:


         1365122.jpg

Kävin ensin lukemassa Ilun tosi hyvät koolausohjeet, kiitos niistä! Laitoin vyyhteihin sinne tänne solmuja, niin tuli noita vaaleempia kohtia. Olis tietty voinu upottaa nuo langat uudestaan solmut avattuina väriin, niin ei olis tullu noin vaaleita kohtia. No jos ens kerralla muistais. Ei sitä hoksaa kun tohkeissaan värjäilee..(Ai niin tuo laitimmainen vihreä vyyhti on seiskaveikkaa, alun perin omenan vihreää. Varmaan alan hiustenkuivaajalla noita nyt kuivattelemaan, kun haluttaa jo alkaa kerimään  ja kutomaan. Vois tehä Myslille ja Impalle noista sukat.  Tuosta etummaisesta kevään vihreästä tykkään kovasti..

..Enkä Irina sitten ees sumplaillu kaikkia pusseja. Vielä on kolme väripussia, joilla voidaan kokeilla sun lankoja. Alahan tulla, niin aletaan värjäileen.. Jotain ihanan turkoosia väriäki oli (Berry blue tai jotain).. Tää on kyllä tosi hauskaa. Kesällä pitää kyllä kokeilla kasvivärjäystä ulkona!

                      T:  Innostunut koolailija  Luigi  :)