Jee!  Vihdoinkin toin kotiin joitakin valmiita keramiikkatöitä. Ruskeasävytteisiä ovat melkein kaikki, kun ihastuin tuohon lasitteeseen, johon tuli väriaineiksi nikkelioksidia ja magnesiumoksidia. Ikävä kyllä tämä lasite ei sovi taloustavaroille, koska siinä on juuri tuota nikkelioksidia. Mutta tällaisia koriste-esineitä on valmistunut : )


1571523.jpg

Kynttilä-amppeleita sain dreijattua pari kappaletta suht samanlaisia. Dreijaus on vaan semmoinen ihmeellinen laji (ainakin näin aloittelijalla), että toisena päivänä onnistuu tosi hyvin ja sitten taas toisena ei onnistu niin yhtään. Täytyy vaan harjoitella ahkerasti. Noihin amppeleihin meinaan ostaa metalliketjua ja ripustaa ne terassille.

1571526.jpg


... Kaiken tavaran romukippo, johon käytin tuota samaa lasitetta ja jotain lasitepohjaa (mitä en nyt kyllä muista), josta tuli tuo mattavalkoinen väri. (Sisällä helmiä, donitseja ym. nippeleitä, joita on kyllä aikas vaikea saada lasitettua niin etteivät tarttuisi vastuslankaan kiinni lasitteen sulaessa siihen. No, pitää kehitellä erilaisia lasitustapoja..)

1571531.jpg

..Peikko ja Enkeli, joiden piti tulla patinoidun näköisiksi, mutta toisin kävi. Keramiikka on siitä jännää että jos unohtaa / ei viitsi tehdä ensin koepalaa suunnitellusta lasitteesta/ patinasta, (opettajan kehoituksesta huolimatta), tulos on kyllä melko varmaan yllätys. Tämmöset örkit tuli:

1571527.jpg

Tukat onnistui noissa hyvin. Tuli tommoinen mattamainen patina. Siinä olikin muistaakseni rautaoksidia ja sulattajana frittejä. Sitten tuo muu vartalo.. Patina oli uunissa sulanut lasitteenomaiseksi ja melko paljon valunutkin. Johtui ilmeisesti aika korkeasta polttolämpötilasta (n. 1230). Ei tullut ihan semmosia kuin kuvittelin. Mutta ihan peikkomaisia.

1571536.jpg

Tää on mun lempparipöllö. Tuli aika ihana omasta mielestä. Tässä on tuo sama lasite, kun noissa tuikkuamppeleissa. Käsin olen tuon pöllön rakentanut.

Ja sitten toisenlainen pöllö. "Pönttö-Pöllö" : )

1571539.jpg

Tässä on nuo samat lasitteet, kuin tuossa kaikentavaran kipossa. Kummasti vaan muuttuvat erilaisiksi uunissa, vaikka sama lasite on. Vaikuttaa niin moni asia tuohon lasitteen ulkonäköön. Käytetty massa on kyllä sama, kun tossa kipossa, mutta taitaa olla eri paksuiset kerrokset tuota lasitetta. Pöllöstä tykkään kans kovasti. Käsin rakensin.

1571541.jpg

Sitten vielä tämmöinen likinäköinen enkeli, jolle Piukku hoksas että tekisin lasitkin. Tähän tuli aika kiiltävä tuo lasite. Olikohan siinä zirkoniumoksidia ja tinaoksidia tuon valkoisen värin antajina. Kuva on kyllä vähän epäselvä. Äkkiä yritin näitä ottaa, että ehtii vielä tänne laittamaan.
  Meän Puuha-Pete, elikkä Imppa on nimittäin kipeenä ja pitää alkaa hoiteleen sitä. Mysli on jo vähän parantunut, angiinaan sai lääkekuurin pari päivää sitten. Kummaa tämä kesäntulo, kun räntää sataa koko ajan ja heti kun menee ulos niin kipeeksi tulee koko porukka.. No eipä noille ilmoille mitään mahda.

Loput töistä piti jättää vielä koululle opettajan arvosteltaviksi. Laitan niistä kuvia sitten kun saan tuoda ne kotiin.

                                     Iltaterveisin :  Luigi  :)

p.s. Irina oli yllättäny mut sillä aikaa kun olin koulussa.  Oli singuttanu (vai mikä se sana oli tolle hommalle) ton mun tekemän zetor-huivin, kun en ite oo saanu aikaseksi:


1571683.jpg

..Pingottanu.. Tuli ihan hyvän kokoinen tuosta huivista. Virolaisesta liukuvärjätystä tein muistaakseni 5 puolen puikoilla ja tuli ihan hyvä. Monesti kyllä meni tuo kuvio sekaisin, kun piti lopettaa kesken mallikerran, eikä tullut merkattua lopetuskohtaa.. No jos sitä oppis kattomaan nuo kerrokset vielä. Tyytyväinen oon kyllä kun sain tuon tehtyä. Kiva tuo traktorinrenkaiden kuviota muistuttava jälki. Oon vähän miettiny että alkaisinko tekemään tommoista mustasta langasta, saattais ehkä tulla hyvä. No nyt kuitenki heti piti aloittaa Irinan suunnitteleman käpy-huivin teko ihanasta punasävyisestä virolaisesta. Nyt pitää alkaa muihin hommiin..

                            T:  Luigi :)