Ihanan Sny:ni paketti tuli eilen. Kuvasin sen aamupäivä-auringossa.Mielestäni kuva onnistui aika hyvin.

1393686.jpg

Langan värikin on lähes todellinen. Lanka on luultavasti kasvivärjättyä (olisiko apilan-kukka). Anteeksi Snynni, mutta olen melkosti "utami" näissä värjäysasioissa. Lanka on aitoa suomalaisen lampaan villaa. Olen sitä ihastellen nuuhkinut. On muuten AIVAN ihanaa lankaa. 
Minullakin on aarteena kaksi kassillista kehräyttämääni "Miinan karva-lankaa", toinen harmaata ja toinen luonnonvalkoista. Nämä langat ovat odottaneet värjäystä vaatimattomasti jo 20 vuotta. Tarkistin just asian. Olen ostanut Marketta Klemolan Kasvivärjäyskirjan silloin.
Meillä oli 80-luvun lopussa kesälammas, Miina nimeltään. Talvet se vietti sukulaisten navetassa. "Miinan karvat" (kuten tytöt niitä pieninä ollessaan kutsuivat) kehräytin langoiksi. En edes enää muista kehräämön nimeä.
Näitä lankoja on sitten ollut aikeissa kasvivärjätä tuo "ikiaika". Joka kesälle se on yritetty toteuttaa, mutta kesä on niin lyhyt (ainakin meillä). Tietoa on kyllä yritetty hankkia jos mistäkin lähteistä.
Tuosta Sny:ni lähettämästä langasta ajattelin tehdä itselleni huivin. Metrejä noissa vyyhdeissä on aika paljon, että eiköhän niistä huivi muodostu.
Lisäksi paketissa oli ihana itsetehty kortti ...kevättä kohti... ja pieni maalattu pyykkipoika. Niin ja ruusupinnit myös.
Siis suuret kiitokset todella miellyttävästä paketista.

Hyvää Pääsiäistä Sinulle Sny:ni.

Hyvää Pääsiäisaikaa myös kaikille muillekin toivottelee  * Irina *