Luigin luomuksista Pörri-Peikko tulla tupsahti noin viikko sitten tänne meidän yhteiseen ihanaan vanhaan hirsisaunaan.

1912786.jpg

Liekö Luigin saunakamppeiden mukana livahtanut kiukaalle.

1912765.jpg

Kiuas-kivien päällä se posket nokisena istui, kun minä ja Mysli menimme löylyttelemään. On muuten melkoinen Peikko ottamaan löylyjä. Myslikin joutui jo alkumetreillä luovuttamaan ja siirtyi alalauteille. Löylyä on kyllä riittänyt, viime viikonloppunakin meitä oli kahdeksan saunojaa. Pienimmälle löylyttelijälle, Impalle, tuo sauna taisi olla vähän outo. Kysymykseen :Oliko hyvä sauna? Imppa tokaisi: Ei ollut.

1912781.jpg

Piukku värkkäili meille lasipurkeista ja rautalangoista kynttilälyhdyt. Muuta valoahan tuossa mahtavien löylyjen lähteessä ei olekaan. Eikä varmaan tulekaan, koska sähkövalo ei taida sopia tuohon tunnelmaan. On omistettu tämä ihanuus (kylläkin pientä kohennusta kaipaa) vasta kuukauden verran. Tämä sauna-vanhus tuli kaikkien niiden muiden vanhojen mukana, mikä me tunnin harkinnan jälkeen päätettiin Piukun ja Luigin kanssa ostaa. Ei tiedetä vieläkään, oliko se järkevä päätös. Mutta eihän kaikessa tarvi olla järkeä mukana. On uskallettava tehdä asioita myös tunteella.
Ja ollaan me taidettu ennenkin tehdä näitä "järjettömiä" päätöksiä. Eikä tämä luultavasti ole viimeinen sitä lajia.

1912774.jpg

Savi-Viljami on päässyt hieman uudemman kiukaan kiville. Siellä se istui "tulisilla hiilillä" Luigin perheen saunassa, kun kävin kameran kanssa sitä moikkaamassa.

1917709.jpg

Morsmaikku-Valma oli vielä tossuja vartioimassa. Kenenköhän kiukaalle se ahterinsa asettaa? Taitaa mennä Viljamin seuraksi tuonne sähkökiukaalle. Eipähän ainakaan nokka nokeudu, niinkuin on käynyt Pörri-Peikolla.
Valma taitaa lähettää sinulle, Näppi, kiitokset niistä nimppari-onnitteluista.
Laitan joku toinen päivä noista muista savihahmoista kuvia, kunhan saavat omat kiukaansa. Minä ainakin tykkään noista kaikista, jokainen niistä on yhtä hurmaava.
Toivotaan, että Luigin sormet synnyttävät noita joskus lisää.

Nyt Öitä toivottaa Irina.